V sobotu sa uskutočnil praktický kurz balenia hlavných padákov, v nedeľu preskúšanie inštruktorov parašutizmu. Letisko Slávnica sa chystá na začiatok sezóny.

11.3.2017 – Praktický kurz balenia hlavných padákov

V sobotu 11.3.2017 sa na letisku Slávnica uskutočnil praktický kurz balenia hlavných padákov pre začiatočníkov a mierne pokročilých parašutistu. Kurz viedol parašutista a tandemový pilot, ktorý roky pôsobil ako profesionálny balič padákov na jednej z najvýznamnejších Dropzone v Európe, v Empuriabrava, Marek Daras.

„Kurz bol zameraný na praktickú stránku balenia padákov. Na to, aby si predovšetkým začiatočníci osvojili základy balenia a mohli nájsť svoje vlastné “grify”, ako si balenie prispôsobiť svojim fyzickým možnostiam, ale zároveň zabaliť vždy poriadne a bezpečne,“ uviedol Marek Daras, ktorý sa po úvodnom zoznámení účastníkov s postupom a princípy balenia padáku venoval každému individuálne.

“Bolo to super, ďakujeme Marekovi, že sa nám venoval.” Zhodnotila priebeh kurzu jedna z účastníčok Margareta Macková.

12.3.2017 – Preskúšanie inštruktorov a inšpektorov parašutizmu

V nedeľu 12.3.2017 sa na letisku Slávnica uskutočnilo preskúšanie inštruktorov a inšpektorov parašutizmu pod vedením Miroslava Gábora, hlavného inspektora parašutizmu Slovenského národného aeroklubu (PKSNA).
“Preskúšanie inštruktorov a inšpektorov parašutizmu usporadúvame raz ročne a je povinné. Organizátorom je PK SNA a preskúšanie prebieha v troch termínoch naprieč Slovenskom. Okrem dnešného preskúšania vo Slávnici prebehne preskúšanie ďalších inštruktorov a inšpektorov 18.3.2017 v Nitre a 19.3.2017 v Košiciach,“ upozornil dlhoročný šéf PKSNA Miroslav Gábor.
Previous reading
Skydiverská sezóna štartuje!
Next reading
Slávnica hostila Mistrovství Slovenské republiky v létání ve skupinové akrobacii